I matboksen

November 27, 2012

Her legger jeg ut matboksinnhold som jeg lager til barna om morgenen! Det er flere som har sagt at det var nyttig med tips og inspirasjon til matpakker, og det er jo det jeg ønsker: å inspirere!

 

Brødskivemann med majones og falukorv, agurkrose, agurkstenger, krutonger og minilasagne. Oppskrift på denne finner du her: https://www.fannyshusmorskole.no/2012/09/26/verdens-beste-matpakkeide/ 🙂

 

Naturellyoghurt med frossen mango, kyllingklubber (Har folie rundt benet, så de ikke er så klissete å holde i) og ketsjup til å dippe i:

 

Naturellyoghurt med jordbær, middagsrester bestående av aspargies, tomater og medisterpølse. Ritz-kjeks som dessert:

Soya-yoghurt, maissalat med mozerella og et hardkokt egg:

Smoothie, kiwi i skiver, en stabel morr-pølse, en del druer og tre bokstavkjeks til dessert:

Pitabrød med mårrpølse, ost, mais, agurk og dressing. Naturellyoghurt med frossen annanas og mango:

 

Rundstykke med salami, en liten smoothie, en knaske-agurk og en hjemmelaget smarties-cookies til dessert:

Dagens matboks har rugsprø med baconost og agurk-hjerter, gulrotstenger, chilli-kjøttboller med ketsjup-slange og en liten mandelkjeks som jeg har bakt til dessert:

 

Fullkornspasta med kjøttsaus fra middagen i går, agurkhjerter og blåbær-dessert:

 

Fiskepudding, sukkererter, druer og kokt skinke i en muffinsform. Jeg har investert i noen av silikon, de kan vaskes så det ikke blir så mye søppel:

 

Wienerpølser med ketsjup (stjeler papir-koppene fra McDonalds), agurkfisk, en plomme, nybakt fullkornsbrød (det var lunkent, derfor brunosten ble litt rar) med hjemmeystet brunost. Fjellet er en del av det som ble igjen rundt etter at jeg hadde trykket ut mannen. Det som blir igjen blir litt “plukk-mat” barna får med en gang. Kaster så lite som mulig 🙂 :


Naturellyoghurt med kors, kjøttbokker, agurkhjerter og litt bær til dessert:

 

 

Fiskepudding-reinsdyr, en aprikos, en liten boks med krutonger og et hardkokt egg uten skall:

 

Mac´n cheese, wraps med philadelphia og serrano-skinke og grorve melbatoast med philadelphia, servelat og leverpostei:

 

Spekeskinke, kyllingfilet med soyasaus, en yoghurt og ABC i gulrøtter og agurker:

 

Ris-kuber med soyasaus-fisk, skinke og fiskepudding i forskjellige former:

 

Fiskepudding (favoritten hos småttet for tiden), gulerot, røkt kjøttpølse og perletomater på spyd, cheriooes-kjede, små agurkhjerter og en liten sjokoladebit siden denne matboksen skulle medbringes på skogstur:

 

 

Salamiruller, gulerøtter og middagsrester: kjøttkaker, poteter og brun saus:

Rundstykke, eplebåter, grisinier, ostebiter og fullkornscheriooes på hyssing:

Hardkokt egg med tegning på skallet, eple, fiskepudding, perletomater og falukorv:

Eple, druer, kjøttpuddingmonstre og kokt skinke:

Løve-egg, fruktmos, klementin, druer og skinke med morr-pølse:

matboks31

Røkt kjøttpølse, pepperkake, klementin, egurker, druer og tomater:

matboks30

Årets siste matpakke; nisse-egg:

matboks29

Miniburger (her er oppskriften), yoghurt, litt agurk og litt fiskepudding:

matboks32

Bacon, pølser, poteter og ketchup, jordbæryoghurt og tørkede jordbær:

matboks36

Yoghurt med tørkede jordbær, fruktmos og lefser med philadelphia og westfaler-skinke:

matboks37

Brød-hjerter/-stjerner med leverposteig/baconost, fruktkompott, perletomater og agurkfisk:

matboks38

12 Comments to “I matboksen”

  1. Åsne-Marit says:

    Takk for gode ideer! 🙂

  2. Nyte says:

    Hvet ikke om jeg er heldig som ikke trenger å lage matpakker eller om det kanskje hadde vært veldig godt og morsomt 😉

  3. Greger says:

    Vi har to barn som gleder seg veldig til matpakke! Hva har hun funnet på i dag, tro?! Kan ikke huske at jeg hadde det slik da jeg var liten… 🙂

  4. Cesilie says:

    Fantastiske matpakker 🙂 Har aldri sett maken….Utrolig fantasi du har 😀

  5. Jeg er også glad i å lage sunne, gode og litt morsomme matpakker til sønnen min – og ikke bare den tradisjonelle “grovbrød med brunost”-matpakken. Takk for mange gode tips og ideer!

  6. Reidun says:

    Så flotte matpakker! Jeg prøver å være litt kreativ innimellom, men de blir ikke i nærheten av dette. Men hva er trikset for å få de til å se like fancy ut når det er spisetid? Etter noen skranglete timer i skolesekken ser jeg for meg en aldri så liten smørje?

    • Tusen takk! Hyggelig jeg kan inspirere litt:-) Trikset for vår del er at det er ti meter til barnehaven og der blir de lagt i et kjøleskap, der de ligger til det er lunsj 😉 Skal de derimot med på tur (som da minner litt om ferden deres matpakker får) så er trikset å fylle opp med papir, så de ikke får beveget seg. Først mellomleggspapir og så serviett/tørkerull. Da får du løst to problemer, matpakke-innholdet sitter fast og barna har noe å tørke fingrene på 😉 Håper dette hjalp!

Leave a Reply to Greger