Granola med sjokolade

July 21, 2015

Er du flink til å variere frokosten? Har du masse inspirasjon? Inspirasjon til frokost, eller kveldsmat, er i allefall noe jeg ofte mangler! Synes mange ganger det blir mye brødmat, og for å være ærlig så er jeg tidvis så lei av det, at det er mest fristende å droppe hele frokosten… Så etter å ha prøvd en del forskjellige granolaer og frokostblandinger og prøvet meg litt frem på kjøkkenet, har jeg kommet frem til denne oppskriften. Den falt i allefall i smak hjemme hos oss! Jeg spiser den med gresk yoghurt, barna spiser den både med naturellyoghurt og yoghurter med bær/frukt.

Granola med sjokolade

 • 4 dl havregryn
 • 1,5 dl kokos
 • 1 dl grovhakkede hasselnøtter (ca tre små never hele nøtter)
 • 1 dl grovhakkede mandler (ca tre små never hele mandler)
 • 1 dl solsikkefrø
 • 0,5 dl sesamfrø
 • 2 ss linfrø
 • 1 ss chiafrø
 • 1 dl eplejuice
 • 3 ss honning
 • 2 ss raps (eller annen nøytral) olje
 • 80 gr mørk sjokolade (jeg brukte 70% Valrhona Guanaja)

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader, ikke varmluft.

Finn frem et stort stekebrett (det som hører til ovnen din) og dekk det med et ark bakepapir. Bland sammen havregryn, kokos, nøtter, mandler, solsikkefrø, sesamfrø, linfrø og chiafrø og bre det utover stekeplaten. Ha eplejuice, honning og olje i en skål og varm 30 sek i microbølgeovnen til honningen er helt flytende og hell det hele over blandingen. Rør rundt til alt er så vidt blitt fuktet.

Sett inn i ovnen, ca 20 min. Her er det viktig å passe på! Sjekk blandingen ca hvert femte minutt og rør rundt i blandingen så den blir jevnt ristet. Etter ca 20 min kan du skru på varmluft, sette døren på gløtt og la det stå 5 min til.

Avkjøl granolaen og hakk sjokoladen i små biter. Bland sammen og ha den så over i et tett glass.

God frokost!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply