Hjemmelaget pasta

August 3, 2013

Pasta! Pasta, må jeg innrømme, er noe av det beste jeg vet. Men, den må være superfersk og med smakfullt tilbehør 😀 Er du glad i pasta? I såfall er dette oppskriften for deg! Selve pastaoppskriften er en grunnoppskrift, og så velger du tilbehøret selv. I dag har vi middelhavs-smaker til vår. Enjoy!

Husmorens hjemmelagde pasta med middelhavssmaker

Dette trenger du

Pasta

 • 250 gr durumhvete/pastamel
 • 1 stort egg
 • 3/4 kaldt vann
 • 1 liten ts havsalt
 • pastamaskin om du har

Middelhavstilbehør

 • 3 store tomater
 • 1 gul løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 0,5 ts sukker
 • basilikum, oregano, salt og pepper
 • 2 kyllinfileter
 • olivenolje
 • oliven
 • frisk basilikum

Slik gjør du

hjemmelagetpastaCollage

Start med å sikte melet, knekk egget og pisk det sammen med vannet. Bland mel og salt og kna det hele sammen til du har en smidig deig. La pastadeigen hvile under plast i 30 min. Om du har maskin så tar du av en neve av deigen, kjevler den og kjører den gjennom maskinen. Har du ikke maskin kjevler du deigen ca 1,5 mm tykk og skjærer ut pastaremser med kniv. Helg opp pastaen for å tørke over stativ/stolrygg/rist.

hjemmelagetpasta3

Mens pastaen tørker lager du tilbehøret.

Hakk opp løken og surr den i panne med olje til den er blank. Tilsett finhakked hvitløk. Hakk opp tomatene og ha disse oppi sammen med løken. Ha oppi sukkeret og krydre etter smak. Sausen er ferdig når tomatene er myke.

Kok opp masse venn i en gryte og tilsett salt og olivenolje. Kok pastaen i ca 4 min, til den er al dente.

Stek kyllingfiletene i olivenolje med salt og pepper.

Serveres sammen med frisk basilikum og gode oliven!

Ser det ikke supergodt ut? Ingen ting slår hjemmelaget pasta!

hjemmelagetpasta4

Håper du ble fristet til å lage dette, og husk, det er virkelig mye enklere enn ryktet sier!

Leave a Reply