Ferien er over, det er tilbake til hverdagen, til blogging, jobbing og til sjokolademousse. Sjokolademousse passer nemlig like godt til hverdags som til fest, det passer nemlig alle ganger du vil nyte noe ekstra!
Denne sjokolademoussen er enkel å lage, men overrasker gjestene dine med sin pikante smak. Den smaker også supergodt med tørkede jordbær. Det lager du enkelt ved å skjære tynne skiver av jordbær, legge de på en bakeplate med bakepapir med formfettspray på og sett de i ovnen, 60 grader varmluft i 3 timer 🙂
Slik går du frem for å lage
Husmorens Pikante Sjokolademousse
Dette trenger du til 4 porsjoner
- 3 eggeplommer
- 25 gr hvitt sukker
- 25 gr brunt sukker
- 0,5 dl kremfløte
- 125 gr Vahlrona, 70%
- 0,5 chilli
- 2,5 dl kremfløte
Slik gjør du
Hakk opp sjokoladen og smelt den forsiktig over vannbad. Sett den så til side.
Ha eggeplommene og sukkeret i en bolle og pisk for hånd til det skummer lett. Kok opp 0,5 dl fløte og bland inn, rør så inn den smeltete sjokoladen til alt er godt blandet.
Finhakk chillien (om du har frøene i eller ei avhengier av hvor pikant du vil ha den) og bland i.
Pisk 2,5 dl fløte til krem, ikke for stiv! Når sjokoladeblandingen er lunken vender du kremen forsiktig inn med slikkepott. Ha kremen over i de glassene du vil servere den i, og sett i kjøleskap i minst 3 timer. Server med de tørkede jordbærene, eller som den er! Nyyyydelig!
Håper du ble fristet til å lage denne desserten, nå som hverdagen er tilbake!
Del gjerne med dine venner!
This looks delicious! I love the idea of putting the mousse in those pretty containers! Yum!!
Thanks! 🙂 I guess it would work with small teracotta pots as well! 🙂