Ingefærkjeks

June 7, 2013

Her kommer en kjempeenkel oppskrift på gode ingefærkjeks! Kjeksene passer seg godt til en god kopp kaffe eller te, de kan lagres i opp til 2 mnd i lufttett boks og er fine å gi bort som gave i en liten celofanpose! 🙂

Enkle ingefærkjeks

Dette trenger du til ca 24 kjeks (2,5 x 2,5 cm)

  • 40 gr egg
  • 100 gr usaltet smør
  • 100 gr melis
  • 200 gr mel
  • 3 ts revet ingefær (frisk!)
  • perlesukker

Slik gjør du

Start med å romtemperere smør og egg. Egget pisker du lett sammen.

Bland sammen smør og melis og tilsett 40 gr egg (bruk en nøyaktig vekt). Riv så 3 ts med frisk inefær og ha i deigen før du tilseter melet, litt etter litt. Når du har en deig som samler seg til én glatt klump er den ferdig. Dekk bollen med blast og la den stå kjørlig i 1 time.

Kjevle så ut en leiv på ca 4 mm tykkelse og trykk ut kjeks. Legg de på kald bakeplate med bakepapir, og dryss over perlesukker. Stekes i forvarmet ovn (180 grader) i ca fem min til de er lyst gyldne i kantene. Avkjøl på rist.

ingefærkjeks

Leave a Reply