God morgen og god helg! Nå kommer solen, varmen og IS-tiden! Mmm… Finnes det noe bedre i varmen enn is? Mhm! Yes it does! Hjemmelaget is nemlig! Jeg var så heldig å få ismaskin til bursdagen min (den i mars, da jeg fyllte 23 år for tredje gang) av min søte mor og lille HC. Stor suksess da jeg hadde ønsket meg det lenge 🙂 Min maskin er denne her fra Wilfa. Superfornøyd!
Denne oppskriften er altså beregnet for maskin.
Husmorens hjemmelagde sjokoladeis <3 pure yummyness!
Dette trenger du til 6 porsjoner
- 2 egg
- 1 dl sukker
- 0,5 dl Nesquick/Oboy
- frøene fra 1 vaniljestang
- 3 dl kremfløte
- 2 dl melk
- 70 gr hakket mørk sjokolade (jeg bruker Vahlrona)
Slik gjør du
Start med å ha eggene i en bolle og pisk de opp til de skummer og tilsett sukkeret. Rør om. Ha så i Nesquicken og frøene fra vaniljestangen. Bland sammen fløte og melk og tilsett dette, pisk lett sammen. Hell det hele opp i iskremmaskinen og sett den i gang. Jeg lar min kjøre i 2,5 timer. Sjokoladebitene skal ikke oppi ennå! 🙂
Hakk opp skjokoladen i små biter og ha alt opp i et dørsjlag. Rist så ut alt bøsset! Det er viktig for hvordan isen blir seendes ut at du har i rene sjokoladebiter, ikke alt smårusket du får når du kutter den. Når det er ca 15 min igjen av tiden har du oppi sjokoladebitene. Voila! Klart til servering 🙂
Enklere og bedre enn dette blir det nok ikke:)
Ser det ikke fristende ut?
Husmortips: Mens iskremmaskinen lager isen for deg? Nyt et glass cava i solen!
God is-helg folkens! 😀