Fredag! Snart helg, og på høy tid med noe skikkelig yummyness! Hos oss blir det Oreokjeks, hjemmelagde så klart 🙂 Hva blir det hos deg? Om du vil prøve min oppskrift på Oreo så er det bare å se nedenfor! Kremen i mine er friskere enn i de du kjøper i butikken, og det passer meg ypperlig, friskt, søtt, knasende… Kan det bli bedre?
Husmorens Oreo Cookies
Dette trenger du til 20 stk
- 110 g smør
- 200 gr sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 egg
- 100 gr mel
- 95 gr kakao
- 1 liten klype salt
Krem
- 30 gr delfiafett
- 60 gr smør
- 70 gr Philadelphia
- 350 gr melis
- 0,5 ts vaniljeekstrakt
Slik gjør du
Rør smør og sukker hvitt, minst ti min. Tilsett egget og vaniljeekstrakten og bland godt. Sikt inn det tørre og bland til du har en gjevn deig.
Legg deigen mellom to bakepapirark og kjevle den ca 5 mm tykk. Legg den i kjøleskap i minst en time.
Sett ovnen på 180 grader.
Trykk ut sirkler på ca 3 cm Ø og legg på kald bakeplate med bakepapir. Stek i forvarmet ovn i 13 min! Avkjøl på rist til de er helt kalde.
Krem
Bland sammen smeltet delfiafett og romtemperert smør, tilsett osten og så melisen. Kjør til du har en helt gjevn krem. Tilsett til slutt vaniljeekstrakten.
Ta en kjeks, smør på et tykt lag krem og legg en ny kjeks oppå.
Fikk du lyst til å prøve?
Husmortips: Nytes best med en god kopp kaffe, eller dyppes i iskald melk.
God helg til deg og dine!
– Husmoren