Ferie! Påske! Sol! Påskeegg! Påskemorgen slukker sorgen heter det, det gjelder for påskeegg med noe muffins også 😉 Og dere? Ikke bare er det påske og en ekstra fridag på madag, men det er også 1. april! Og hva passer vel bedre som aprilsnarr enn å servere disse eggene til frokost…? Se bare her!
Husmorens påskeegg med noe muffins….
Dette trenger du
- Muffinsdeig etter eget ønske. Kan anbefale disse: Deilig sjokolade eller frisk sitron!
- Tomme egg, så mange som du skal servere
- Muffinsbrett med små hull
- Små muffinsformer av papir
- Tusjer i fine farver
- En eggekartong
Slik gjør du
Kakk først et lite hull i eggene og pirk ut innholdet. Her er det viktig at du ikke gjør slik man gjør når man skal blåse det ut, det skal nemlig kun være hull i den ene enden! Ca 0,7 cm i diameter. Brik en strikkepinne eller lignende for å få ut eggene. Bruk gjerne egge-innholdet i muffinsdeigen! Skyll så eggene godt og sett til tørking.
Lag så muffinsdeigen du ønsker deg!
Når muffinsdeigen er klar heller du røren over i en sprøytepose eller lager et kremmerhus av matpapir. Sett så eggene ned i en papirform og deretter i et muffinsbrett. Både brett og papirform er viktig, så de ikke velter! Fyll eggene til de er halvfulle. Ikke mer! Se bare hvor bra det går om du fyller i for mye… HC på fem år syntes det var dødskult med vulkanegg, det syntes ikke mor 😉
Stekes i forvarmet ovn i ca 15-20 min. Resten av røren har du i vanlige former og steker som normalt 🙂
Når muffinsene er ferdige lar du de stå i brettet og avkjøle seg på benken. Har det rendt litt utenfor skraper du det forsiktig vekk og bruker en våt klut for å vaske egget. Tegn så på egget etter eget ønske og sett de i eggekartong med hullet ned. Eller i eggeglass og server “bløtkokte” egg til frokost 1. april!
Håper akkurat disse står på frokostbordet ditt på mandag 1. april!
God påske!
Hehe, vulkanegg ja..tøft det da.
vurdert å gjøre dette her også, men er snart bare jeg som vil ha kakke/muffins:)
Fyll de med gelé da vell, gul så klart, eller noe annet digg! 🙂