Yellow Lemoncurd Cupcakes for easter!

March 24, 2013

Nå er påsken rett rundt gjørnet dere! Vi skal ha bypåske i år, preget av brylupsforberedelser, og det står mye deilig mat på menyen! Når det kommer til påske-mat står ikke de klassiske tradisjonene så sterkt hos oss, utover to regler: Det skal være påskeeggjakt med “kaldt og varmt” og vi skal ha litt ekstra god mat! Om det er lammestek eller ei, det betyr ikke så mye, men alle skal merke at vi har ferie! Og en god del av dette skal dere få ta del i! 😀 Først ut er gule sitroncupcakes med Lemoncurd og friske bær, perfekte til påskekos og gir friske løfter om at våren er på vei!

Husmorens Lemoncurd Cupcakes med friske bær

Dette trenger du til 6 stk

 • 60 gr hvetemel
 • 70 gr sukker
 • 1 liten ts bakepulver
 • 20 gr mykt smør
 • 0,5 dl melk
 • 1 lite egg (har du store vanlige egg, så rør sammen hvitten og plommen og bruk halvparten)
 • 2 ss revet sitronskall
 • saften av 0,5 sitron
 • gul konditorfarve
 • lemon curd
 • friske bær: blåbær, bringebær og rips

Slik gjør du

Start med å sette ovnen på 170 grader og temperer smøret slik at det er mykt.

Rør sammen hvetemel, sukker og bakepulver, tilsett så smøret og bland til du har en litt kornet konsistens. Tilsett så egget, deretter melk og sitronsaft samt skallet. Rør til du har en helt gjevn røre og tilsett så konditorfarve til du har ønsket farve. Dette kan selvsagt sløyfes, men når det er påske skal det være skikkelig gult! Jeg bruker pastafarve fra Wilton.

Ha 6 former (helst påskeformer så klart!) i et brett og fyll de ca 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen i ca 20 min, til de er lett gylne. Sjekk med en kakepinne, når den kommer ut ren er de ferdige!

La de avkjøle seg helt, og ta så en teskje og lag et lite hulrom i midten av hver kake. Fyll dette med lemoncurd og smør et tynt lag på toppen. Laget på toppen skal bare fungere som lim for bærene, men i midten skal det være en god og stor kjerne av deilig curd!

Ha så over masse deilige bær! Serveres store og små glade påskevenner!

Mmmm! Ser det ikke DIGG ut?!

lemoncurdcupcakes1

lemoncurdcupcakes2

Håper dere ble fristet til å prøve dette! Himmelske smaker 🙂

lemoncurdcupcakes

lemoncurdcupcakes3

Leave a Reply