Tiramisucupcakes med luftig krem

March 21, 2013

I går hadde jeg bursdag, og da måtte det i følge barna kake på bordet! Det ble voksencupcakes og barnecupcakes, og her får dere oppskriften på de til voksne! Jeg er veldig glad i Tiramisu, har vokst opp med pappa som alltid har laget det, og synes det er gøy å ta det i litt andre former enn den vanlige lag-kake-versjonen og denne gangen ble det cupcakes. Det finnes mange former for Tiramisucupcakes, og jeg har prøvd en del… Til slutt gikk jeg tilbake til meg selv, da jeg ærlig må inrømme at de andre jeg har prøvd ikke har vært noe særlig. Men her er min oppskrift i allefall, så håper jeg dere liker den! Som dere kanskje ser så bruker jeg 50/50 Ricotta og Mascarpone i min krem, dette er fordi jeg synes den blir for tung og fet med bare Mascarpone som mange bruker. Jeg har også sitrus-skall i 🙂 Og så skal dere få to bilder av bursdagsbarnet, ett med meg og min perfekte halvdel og ett med meg og mitt perfekte avkom! Men, hvor gammel jeg ble, det får dere ikke vite 😉

AT002-Nature_s-Way-FRONT2_original

gregerogmedkragerø

hcogmegkino

Husmorens Tiramisucupcakes med luftig krem av Mascarpone og Ricotta ca 10 stk.

Dette trenger du

 • 1 egg
 • 140 gr sukker
 • 140 gr hvetemel
 • 1,5 ts bakepulver
 • 40 gr mykt smør, helst uten salt
 • 1 dl melk
 • 1 ts vaniljeekstrakt/frøene fra 1 vaniljestang
 • 1 dl sterk kaffe
 • 0,5 dl marsala-vin
 • 1 ts lys sirup
 • 1 egg
 • 2 ss sukker
 • 100 gr mascarpone
 • 100 gr ricotta
 • frøene fra 2 vaniljestenger
 • 1 sitron/appelsin

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader.

Smelt smøret og la det avkjøle seg litt. Visp egg og sukker til eggedosis og sikt så i det tørre. Tilsett så melken og vaniljefrøene og visp det hele sammen til en gjevn røre. Fyll i muffinsformer ca 3/4 fulle. Stek midt i ovnen i ca 15 min eller til de er gyldne.

Når muffinsene er ferdige så lar du de avkjøle seg helt.

Lag kaffen og rør ut sirpupen mens den er varm. La den avkjøle seg helt og ha i vinen. Så heller du et par teskjeer over hver muffin for å dynke de.

Husmortips: Skal de serveres til gravide er det veldig(!!) viktig at du koker opp denne blandingen først, for å koke ut alkoholen av vinen!

Så er det tid for krem! Skill egget og stivpisk hvitten. Plommen pisker du sammen med sukkeret, tilsett så ostene. Pisk denne til en gjevn og glatt krem, ha så i frøene fra vaniljestengene og riv skallet av en sitron eller en appelsin, ha dette i kremen. Helt til slutt rører du forsiktig inn eggehvitten. Ha det hele i en sprøytepose med rund tip. Pynt med krem som ønsket og ha til slutt over litt siktet kakao. Voila!

Ser det ikke lekkert ut?! Nå manger vi bare en hot italiensk servitør….

tiramisucupcakes

tiramisucupcakes1

Leave a Reply