Hjemmelaget Müslibar! Turmat.

January 10, 2013

Da er vi på dag 10 i det nye året! Hvordan har de første dagene vært for deg? Hvordan går det med nyttårsforsettene? Nå nærmer det seg snart helg også! Om du har planer om å være ute i helgen er denne oppskriften ideell for deg! For hva er vel bedre enn Kvikklunsj? Jo, hjemmelaget müslibar med eple og sjokolade! Selv skal vi i Korketrekkeren og på alpint. Da passer dette godt å ha i sekken!

Husmorens Müslibar med eple og sjokolade

Dette trenger du

  • 100 g havregryn
  • 100 gr forskjellige nøtter, f.eks: hasselnøtter, peanøtter, pistasjenøtter etc.
  • 1 ss solsikkefrø
  • 1 ss kokosrasp
  • 0,5 dl eplejuice
  • 10 ss honning, gjerne flytende akaisehonning
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 50 gr god sjokolade, f.eks Valhroa

Slik gjør du

Ha havregrynene i en tør stekepanne og rist de forsiktig over varm plate i noen min. Pass på så de ikke svir seg, det er ikke godt…

Grovhakk nøttene og bland dette sammen med frø og kokos.

muslibar

muslibar1

 

Ha så eplejuice og honning  i en gryte, sammen med salt og kanel . La dette koke i 10 min på lav/middels varme.

Når dette er ferdigkokt har du i havregrynene, grovhakkede nøtter og frø og kokos. Vent med sjokoladen. Skru ned varmen og la dette stå i ti min på platen. Alt skal være dekket av honning og eplejuice, trenger du mer så har du oppi litt til honnig eller juice. Det skal bli hardt og seigt å jobbe med. Når det har stått i ti min legger du matpapir i en brødform og har blandingen oppi.

Grovhakk sjokoladen og bland dette forsiktig inn i blandingen. Legg bakepapir på toppen og trykk blandingen godt ned i formen. Det er viktig at det blir skikkelig komprimert! Ta av papiret på toppen og sett det i kjøleskapet et par timer.

muslibar2

 

Ta det ut av kjøleskapet og løft det ut av formen. La det stå en halvtimes tid på benken før du skjærer det opp i skiver. Oppbevar i lufttett boks og ikke alt for varmt.

muslibar3

muslibar4

muslibar6

muslibar5

Når du skal ha de med deg på tur pakker du de bare inn i litt matpapir eller plast 🙂

muslibar7

 

Husmortips: Disse gjør seg i matboksen! Både på turdager og som fredags-treat til barna 🙂

Ønsker dere alle en god ettermiddag og kveld!

4 Comments to “Hjemmelaget Müslibar! Turmat.”

  1. Sebastian says:

    Åh, det ser og høres utrolig godt ut! Skal prøve det nå til helgen!

  2. Samira says:

    Dette ser godt ut, skal prøves. Takk

Leave a Reply to Husmoren