Varm sjokolade! Julens gleder <3

December 20, 2012

For en gnistrende vakker vinterdag dette har vært! Iskaldt, blå himmel og masse julehygge 😀 Jeg har spist lunsj meg en nydelig venninne, pakket julegaver, ryddet og nå er det tid for Hobbiten på kino. Gleder meg!

I dagmorges fikk dere oppskriften på Marshmellows og denne oppskriften som kommer nå egner seg godt sammen med skumputene 😉

Nå som det er kaldt, mørke og lange morgner, og mørke og enda lengre kvelder og netter er det viktig å hygge seg inne og få varmen i kropp og sjel. Og hva egner seg vel bedre da enn en god kopp varm sjokolade?! Jeg lager varm sjokolade av Valhrona, og det bør du også <3

Husmorens varme sjokolade

Dette trenger du til 6 kopper

  • 200 gr Valhronasjokolade
  • 6 lollipop-pinner eller is-pinner
  • 6 muffinsformer i silikon (ikke papir!)
  • silikonformer til pynt. Min sløyfe-form er fra Martha Stewart

Slik gjør du

Smelt sjokoladen over vannbad og hell i muffinsformene. De skal være ca 1/4 fulle. Hell også litt oppi former du skal bruke til pynt. Den sjokoladen som er igjen i skålen fra smelting lar du være, den skal brukes etterpå! La formene stå til avkjøling. Når det begynner å stivne setter du i pinnene. La avkjøle helt. Når de er kalde og stive løsner du de forsiktig fra formene. Smelt opp resten av sjokoladen og bruk som lim for å lime på pynten. Voila! Så enkelt er det!!

Slik lager du deg en god kopp: varm opp melk og ha i en kopp (nesten kokende) og sett oppi sjokoladen. Rør rundt av og til til alt er oppløst og ta ut pinnen. Nytes gjerne sammen med disse Marshmallowsene oppi koppen <3

varmsjokolade5

varmsjokolade3

varmsjokolade

varmsjokolade1

varmsjokolade2

Disse søte kakao-sjokoladene bruker jeg som julegaver til venninder i år! Sammen med tre marshmellows og noen fløtekarameller <3

varmsjokogave

varmsjokogave1

2 Comments to “Varm sjokolade! Julens gleder <3”

  1. Bente says:

    Så heldige venninner som får som koselig julegave 3

  2. Husmoren says:

    🙂 Det er fordi jeg er heldig å ha koselige venninder! <3

Leave a Reply