Marshmallows, både hvite og blå! Julens gleder <3

December 20, 2012

God morgen!

Denne julen har det jo bare eksplodert av marshmallows-kokende husmødre rundt om på matbloggene! Det har vært facinerende å se, den ene etter den andre lager deilige hvite skumputer. Og da kan jo ikke jeg være noe dårligere? Så derfor har jeg og guttene mine, både den store og den lille, kokt to runder med marshmallows. En hvit og en isblå 🙂

Marshmellows

Dette trenger du

  • 1 dl vann
  • 1 pose geletinpulver
  • 4 dl sukker
  • 2,5 dl lys sirup
  • 2 ts ekte vaniljesukker
  • 1 dl vann
  • noen dråper farve
  • evt noen dråper vaniljeekstrakt. Bruk i såfall den lyse!
  • 1 pakke melis

Slik gjør du

Ha 1 dl vann i en bolle og sett denne til side.

Husmortips: Det er viktig at du ikke heller opp i gelatinpulveret ennå, for da begynner det å stivne før du skal bruke det!

Ha sukker, sirup, vaniljesukker og 1 dl vann i en tykkbunnet kjele og kok opp. La dette koke i 10-12 min mens du rører. Bruk en visp og ikke slurv med røringen!

Når dette er kokt opp så blander du gelatinpulveret i vannet i bollen og rører til det er oppløst. Hell så den varme blandingen over i bollen, mens du visper det. Bruk en ballongvissp! Dette skal vispes på full styrke i 15 min, og skal bli drøyt dobbel størrelse. Det skal bli ganske stivt og du skal kunne få tråder i vispen (se bilde).

Når dette er gjort har du bakekapir i en plate og strør med melis. Hell marshmellowsblandingen over og la dette stå å hvile på kjøkkenbenken over natten. Sett det så kaldt en times tid før du tar den ut av formen. Velt den over på plate med melis. Nå tar du en saks og dypper denne i melis og klipper opp remser. Klipp opp disse igjen så du får kuber. For at ikke disse kubene skal klistre seg i hverandre så har du en halv pakke melis i en brødpose og har i fem og fem kuber av gangen og reister rundt så de blir dekket av melisen. På denn måten blir de enkle å oppbevare!

Når alle har fått melis på seg kan de oppbevares i lufttett boks.

Husmortips: Disse egner seg ypperlig til bål-grilling! Vi hadde med våre ut når vi hugget juletre, og det beste av alt er at fordi det ikke er kunstige tilsetningsstoffer i de så smaker de karamell når de grilles! 😀

Disse egner seg også ypperlig i en kopp kakao <3

marshmallows6

marshmallows

marshmallows1

marshmallows2

marshmallows3

marshmallows5

marshmallows4

marshmellows7

Lykke til! <3

No Comments to “Marshmallows, både hvite og blå! Julens gleder <3”

  1. […] en tykkbunnet kjele koker du opp smør og sukker, marshmellows delt i små biter (oppskrift finner du her!), 2 ss peanøttsmør, vaniljeekstrakt og 0,5 dl fløte. Grovhakk peanøttene og ha de over i et […]

Leave a Reply