Mandel-cookies med sjokolade og bringebær-marshmallows!

August 17, 2012

God morgen fininger!

Nå gleder jeg meg veldig til i morgen, jeg er en av de heldige som får komme på åpningen av Mathallen på Vulkan i Oslo 😀 Blir kjempegøy og dere kan vente dere et stort innlegg fra begivenheten 😉

Nå skal jeg dere gi dere en oppskrift på noen deilige cookies! Det er litt gøy, for egentlig skulle jeg bake de på den måten Manuela gjør (http://www.passionforbaking.com/blog/2012/08/15/raspberry-marshmallows-honey-cookies/), men så gikk alt galt og jeg endte med å gjøre det på en helt annen måte. Og resultatet ble så bra! Og langt penere enn orginalen om jeg skal være ærlig… 😉

Her er mine:)

Mandel-cookies med sjokolade og bringebær-marshmallows

Dette trenger du

  • 3 egg
  • 75 gr sukker
  • 150 gr mel
  • 1 ts bakepulver
  • 40 gr mandelmel
  • 2 ts vaniljeessens
  • 1 ts smeltet smør
  • 200 gr marshmallows
  • 2 ss bringebærhonning
  • 1 ts bringebærekstrakt (LorAnn Oils brukte jeg)
  • litt rosa farve om du ønsker
  • 100 gr god mørk sjokolade
  • 1 ss smør
  • formfett-spray

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 c.

Start med å piske sukker og egg. Pisk i minst 10 min, det skal bli superfluffy!

Sikt så mel og bakepulver godt, jeg siktet 3 ganger. Rør dette inn i eggedosisen sammen med mandelmelet og det smeltete smøret. Ha så i vaniljeessens og bland godt. Når det er godt blandet har du det i en sprøytepose. Bruk enten rund tip eller bare klipp et hull.

Sett minimuffinsformer i et minimuffinsbrett og sprøyt i ca 1 ts i bunnen av hver form.

Stekes midt i ovnen i 10 min. Ta ut og avkjøl.

Når alle kjeksene er kalde er det tid for fyll.

Smelt sjokoladen og smøret over et vannbad og hell opp i halvparten av formene. Fyll de så mye du vil 🙂 Sett så i kjøleskap over natten.

Smelt sammen marshmallowsene og bringebærhonningen over ett vannbad. Dette tar lang tid å få helt smeltet og flytende! Ha tålmodighet… 😉 Når det er helt smeltet har du i bringebær essens og litt farve om du ønsker det. Ha så dette over de andre kjeksene. Bruk 2 teskjeer som du sprayer med matfett mellom hver gang, så er det enklere. Det er mye kliss(!) og tar litt tid, men resultatet blir fantastisk! Sett så i kjøleskap over natten.

Marshmallowsgryten kan vaskes med glovarmt vann, da blir den ren:)

Når de er helt stive (neste dag) kan du forsiktig dra av muffinspapiret. Klar, ferdig, nyt!

Ser de ikke lekre ut?! 😀 Smaker himmelsk!

Ha en god dag fininger <3

2 Comments to “Mandel-cookies med sjokolade og bringebær-marshmallows!”

  1. Christina says:

    WOW….. disse vil jeg prøve i helga tenker jeg

Leave a Reply