Mmmmm SUKKERTØY!

August 16, 2012

Mmmm søtt søtt SØTT! Dere vet jo hvor dere har meg; søtt og syndig – I´m in!

Min mer syndige halvdel (jeg er den søte) og jeg bestemte oss her en kveld for å lage sukkertøy slik jeg hadde sett på bloggen Passion 4 Vintage (www.passion4vintage.com). Jeg har brukt hennes oppskrift, men jeg halverte den 🙂

Jeg lagde to runder, to forskjellige smaker og farver! Jeg lagde en gul med mango og en rosa med bubblegum. Den siste er best;)

Jeg ble veldig glad da jeg så at det ble anbefalt å bruke LorAnn Oils, for det hadde jeg fra før! Det er de oljene jeg bruker for å tilsette smak i f.eks marsipan.

Du trenger ikke så mye utstyr for å lage dette, bakepapir, formfett-spray og en gryte:) Men du må ha sukkertermometer!! Ikke bruk noe annet, vent heller til du har fått kjøpt deg ett. Koster ikke så mye:)

Sukkersøte superdupergode søte sukkertøy

Dette trenger du (1 runde)

  • 0,2 dl vann (20 ml)
  • 1,5 ss glukose (store skjeer 😉 )
  • 112 gr sukker
  • farve (knivspiss)
  • 1 ts LorAnn Oils (du kan bruke sitronsaft e.l. om du ønsker det, men da må du ha i mer)
Slik gjør du
Ha vann, sukker og glukose i en tykkbunnet gryte, klips fast sukkertermometeret og varm opp til 145 grader c. Når det er smeltet begynner du å røre forsiktig. Når den når 145 c så har du i smak og farve og rører til alt er blandet. Når den når 150 c skal den trekkes av platen og avkjøle seg litt. Det er viktig at det skjer ved riktig temperatur, så ha alt klart!
Legg bakepapir på et brett og spray med matfett. Når sukkertøymassen er litt nedkjølt tar du en stor skje og heller ut som en stripe på brettet. Rull til pølser (her lønner det seg med husmorhender!) og klipp opp i passe biter. La det avkjøle seg og tørk av fettet med litt tørkepapir.
Når det er gjort er det bare å putte i munn! <3
Lykke til!
For dere som er like kyssegærne som meg – gi ett til den du har lyst til å kysse på akkurat nå, for da smaker han/hun også som sukkertøy! 😉
– Husmoren

Leave a Reply