Eple-sushi

October 15, 2012

Jeg, som mange andre matbloggere er en del av Matbloggsentralen. Matbloggsentralen har denne uken en utfordring om epler- tenk nytt! Denne oppskriften er mitt bidrag:

Husmorens fusion-sushi, epler på en ny måte!

Dette trenger du

  • Sushi, både maki og sashimi. Oppskrift på dette finner du her, det er den jeg har brukt: Sushi
  • 1 eple, jeg brukte Gravenstein (verdens beste!)
  • 2 ss lys sirup
  • 2 dl eplejuice, jeg brukte epler fra SydTryol
  • 2 ts epleeddik
  • litt smeltet sjokolade
Slik gjør du
Smelt sjokoladen over vannbad og sett til kjøling, den skal bli tyktflytende.
Start så med å lage sushien. Husk å bruke førsteklasses fisk! Se her: Sushi
Så har du sirup, eplejuice og eddik i en tykkbunnet kjele. Kok opp på svak varme og la småkoke i 5 min. La det så avkjøle seg helt
Mens sausen kjøler seg ned veldger du deg det beste eplet! Min favoritt er Gravenstein, ufattelig smakfullt og så må jeg vente et helt år mellom hver gang jeg får det på høsten! Det er godt med delikatesser man ikke får så ofte 😀 Dette eplet kjennetegnes av sin markante lukt og at det kjennes fettet å ta på. Pure delishisness!
Del eplet i båter og del noen av de i tynne strimler. Noen av disse strimlene legger du inni makirullene, mens du legger tynne skiver av båtene under sashimien. Når du har lagt epler i all sushien heller du sausen over i en liten skål. Ha så oppi en teskje sjokolade.
Serveres som normalt, men i stedenfor soyasaus bruker du eplesaus til å dyppe i.
Resultat:
Eplebitene i sushien gir en spennende tekstur, da de har en helt annen konsistens enn resten av ingrediensene. Eplebåter under laks gir også en utrolig crispy opplevelse i hver bit! 😀
Sausen er en herlig blanding av syndig søtt og syrlig. Sjokoladen gir ett lite hint av bitterhet. Dette kombinert med en bit av sushien gir en helt ny smaksopplevelse, en riktig god en!
Håper dere liker denne, stem gjerne på meg og ikke minst – prøv ut oppskriften! Er du en epleelsker som meg vil du nok like denne! 😀

 

Leave a Reply