Deilig pai med kylling og spinat

September 24, 2012

Hva skal du ha til middag i morgen? Bare mannen din? Ja, jeg også! Ehh, en gang til? Skal du ikke spise opp mannen din i morgen, på den ikke-kanibalske måten? Nå skjønner jeg ingen ting.. Han er det eneste jeg har lyst på .. Ja, ikke din mann så klart, men min! Nehei, ikke det nei, ok, la meg foreslå noe annet da! Pai med spinat og kylling! Supergodt, men dog second best. Selv går jeg for det beistet av en mann jeg har!

 

 

Middagspai med kylling og spinat

Dette trenger du

Paibunn:

  • 150 gr mykt smør
  • 200 gr mel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 2 stk kyllingfileter (MatPrat sier 4 stk, men om du skal ha så j…. mye kjøtt, burde du gått for mannen!) 😉
  • 1 løk, gul eller rød
  • 250 gr vasket spinat
  • 5 egg
  • 3 dl melk
  • salt&pepper
  • litt muskattnøtt
  • en neve sorte oliven
  • revet ost til toppen

Slik gjør du

Start med å lage paideigen og legg den i kjøleskapet Den lages enkelt og greit ved å blande alt til du har en myk og smidig deig 🙂 Sett ovnen på 200 grader

Når dette er gjort kler du en paiform med deigen, prikk den med gaffel, stek den så i 15 min. Jeg steker min med et ark bakepapir og bønner over. I mens steker du kyllingfiletene, disse kan gjerne krydres. Hakk opp løken og stek den sammen med kyllingen de siste minuttene. Jeg steker mine kyllingfileter hele og skjerer de i biter etterpå, ikke omvendt, for da blir de ekstra saftige. Og saftig liker vi! Mmmm…. Ok, back om track, vi snakket om kylling!

Når skallet er stekt blander du melk, egg og krydder. Ha i kyllingbitene, oliven og vasket spinat samt løken og hell egge/melkeblandingen over. Ha så over et deilig ostelag! Sett tilbake i ovnen og stek i ca 25 min. Nytes gjerne med litt salat!

 

Slik, da var morgendagens middag i boks:-)

Husmortips: I pai kan du ha nesten hva som helst! Lag paiskallet og melke/eggeblandingen, men ekspiromenter med fyllet! #Notetoself ikke putt mannen oppi…

1 Comments to “Deilig pai med kylling og spinat”

  1. Greger says:

    Hvis du er litt glad i kylling og litt glad i spinat, så blir du veldig glad for denne… Det ble jeg!!

Leave a Reply