Deilige horn med ost og skinke

April 23, 2012

Oi! Det er så lenge siden jeg har blogget! Vært super bussy og har rett og slett ikke hatt tid. Men mat har jeg laget så klart, så i dag skal jeg legge ut en del oppskrifter:-)

Først ut er mine deilige horn med ost og skinke! Disse er supergode som lunsj, i matpakken eller når det kommer venner til te. For du serverer vel noe når du får besøk? Det er viktig! Man trenger ikke gjøre så mye ut av det, men noen kjeks må gjestene i det minste bli tilbudt. Og har du litt ekstra tid vil jeg anbefale å bake disse – da er du garantert suksess!

Husmorens horn med ost og skinke

Dette trenger du

  • 50 gr smør
  • 5 dl melk
  • 1 egg
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • ca 1,5 l hvetemel
  • gulost
  • kokt skinke
  • oregano
  • 1 egg til pensling

Slik gjør du

Ha smøret i en gryte og smelt det. Bland i melken. Dette skal være lunkent.

Bland nesten alt melet sammen med alt det tørre. (Spar 1 eller 2 dl til utbakingen). Ha i melkeblandingen og egget og elt til du har en gjevn og fin deig. Sett den på et lunt sted og la heve under plast i 30 min.

Husmortips: Ta med deg dusjhetter av plast når du er på hotell, disse er supre å ha over bakebollen når du hever! 

Del deigen i fire emner og kjevl ut en rund leiv på melet benkeplate. Bruk et pizzahjul eller en kniv og skjær ut “pizzastykker”.

Øverst på hvert pizzastykke legger du to skiver ost, en halv skive skinke og litt oreganokrydder. Rull sammen og fest den tynne spissen ved å legge den nederst. Bøy hornene til halvmåner. De ferdige hornene legges på plate med bakepapir. Legg over et klede og la heve i 30 min.

Sett ovnen på 225 grader. Når hornene er ferdig pensler du de med sammenvisped egg. Stekes midt i ovnen til de er gylne.

Velbekomme og kos deg med lunsj eller venner til te!

Leave a Reply