Luksus rekesmørbrød fra grillen og lunsj med Norges Sjømatråd

June 26, 2013

I lys av å være matblogger ble jeg og noen få andre bloggere samt journalister m.m invitert til en ekslusiv lunsj på takterrassen til The Thief på Tjuvholmen. På terrassen ble vi servert deilig vin og fikk nydelig grillmat laget av kapteinen på Kokkelandslaget, alt sammen delikatesser fra havet, i regi av Norges Sjømatråd. Norges Sjømatråd driver blandt annet Godfisk og er norsk skjømats ansikt utad. De gjør en kjempejobb for å promotere all den deilige sjømaten vi har tilgang på i Norge og gjennom Godfisk.no så gjør de også en kjempejobb i de norske hjem, for å få mer fisk på bordet, flere ganger i uken. Hurra! Det gleder et Husmorhjerte!

En av de deilige rettene vi fikk servert var rekesmørbrød fra grillen, nam! Den oppskriften deler jeg med dere her i dag 🙂

Dette trenger du

Sennepsdressing

  • 2 ss dijonsennep
  • 3 ss grov sennep
  • 2 ts eddik
  • 3 ts honning
  • 2,5 dl olivenolje
  • salt&pepper
  • ferske reker
  • stenovnsbakt fransk landbrø
  • olivenolje
  • sitron

Slik gjør du

Start med å tenne opp grillen så den blir skikkelig varm.

Så skjærer du opp brødskiver og pensler de godt med olje, på begge sider, la ligge klart til grillen er varm.

Start på dressingen: Bland sammen sennep, honning og eddik, spe så med litt og litt olje av gangen mes du rører godt. Smak til med salt og pepper.

Legg skivene på grillen og grill de på hver side til de får en deilig spø skrope. Mens de er varme smører du på sennepsdressing, legger på ferske reker og kryster over frisk sitronsaft. Voila! Herlige luksusrekesmørbrød som har langt mer smak og snert enn det ordinære loff-smørbrødet! 🙂

sjømatrådetlunsj7

sjømatrådetlunsj6

Her er bildene fra lunsjen vår, ser det ikke fantastisk ut?! Om du også vil bli en mester ved grillen, med fisk og skatter fra havet som hovedingrediens, ta en titt på Godfisk sin grill-side!

sjømatrådetlunsj2

sjømatrådetlunsj4

sjømatrådetlunsj5

sjømatrådetlunsj1

sjømatrådetlunsj

sjømatrådetlunsj3

Helgrillet fisk; nam!!

Leave a Reply