Tandoori-Ravioli

April 12, 2013

Her i huset er vi veldig glade i Ravioli! Men; den må være hjemmelaget! Visste dere at det finnes hundrevis av forskjellige måter å lage ravioli på? Alt kan varieres; fyll, tilberedningsmåte, tilbehør og smakstilsetninger i deigen!

Denne Tandoori-Raviolien er frityrstekt, det gjør den knasende sprø, deilig spicy og med rucolasalat med chilli-dressing blir det hele bare fantastisk godt! Ikke er det vanskelig heller, men jeg anbefaler på det sterkeste at du bruker en raviolifom! F.eks denne!

Tandoori-Ravioli til 2 pers

Dette trenger du

Utstyr:

  • tykkbunnet kjele med lokk
  • frityrolje
  • ravioliform
  • tandoorikrydder

Deigen:

  • 250 gr pasta-mel eller durumhvete
  • 1 stort egg
  • 0,5 dl iskaldt vann
  • 1 klype salt

Fyllet:

  • 100 gr mascarpone
  • 70 gr ricotta
  • 5 ss parmesan
  • 3 ss frisk koriander
  • salt&pepper

Salat:

  • 4 never rucola
  • 50 gr dulcita tomater
  • 1 rødløk
  • 40 gr pinjekjerner

Dressing:

  • 1 neve rucola
  • 1 stor rød chilli med frø
  • 4 ss olivenolje
  • 3 ss balsamico
  • litt limejuice

Slik gjør du

Start med å lage pastadeigen, dette gjør du ved å kna alt sammen til du har en smidig deig. Pakk den så inn i et litt fuktig håndklede og la den hvile på beken i 30 min. I mens gjør du klart fyllet.

Bland alle ostene sammen og finhakk friske krydderurter og bland dette inn. Smak til med salt og pepper.

Vask ingrediensene til salaten og la det renne av seg. Tørr-rist pinjekjernene til de er gyldne. Tomatene deles i to og rødløken skjæres i helt tynne skiver.

Rucolaen til dressingen finhakkes sammen med hele chillien og alt blandes sammen med oljer og limejuice. La det stå kaldt til det skal brukes.

Når pastadeigen er klar deler du den opp i fire like deler. Hver del skal kjevles ut til et rektankel. Legg så et rektangel opp i raviolibrettet og trykk den ned i gropene. Legg en liten klump fyll i hver grop og legg forsiktig på et nytt rektangel. Kjevle varsomt over og trykk godt mellom hver pute. Løsne fra brettet og gjør det samme på nytt med de to andre deig-rektanglene. Har du ikke raviolibrett legger du bare små teskjeer med fyll med 1,5 cm avstand til hverandre på ett rektangel, legger det andre oppå og trykker godt ned mellom hver pute med fyll så deigene limer seg sammen. Skjer ut remser med ravioli og legg på et brett.

Når alle er klare varmer du opp frityroljen. Husk å ha et lokk ved siden av! Før de legges ned i frityroljen så pensler du de med tandoorikrydder. Legg de så ned noen få av gangen og frityrstek i 3-4 min. Ta de opp og legg de på kjøkkenpapir så de får renne av seg, dryss med en gang med mer krydder. Gjenta til alle er stekt.

Serveres oppå salaten og med dressing!

tandoriravioli3

Ser det ikke utrolig godt ut? 🙂

tandoriravioli2

Håper du får lyst til å prøve; det er ikke vanskelig i det heletatt!

tandoriravioli1

Husmortips: Er du bare èn, kan raviolien godt fryses! Da pakker du bare raviolien med fyll (før du varmebehandler!)inn i sølvfolie og legger den i fryseren.

Når den tas opp og tines er den klar for å frityrstekes 🙂

1 Comments to “Tandoori-Ravioli”

  1. Greger says:

    Disse var virkelig fasinerende gode…! Helt annerledes enn man skulle tro.
    Og forresten, er du som mann i nærheten, så er det du som får jobben med å kjevle ut, så du kan like godt kjøpe en slik pastakvern med én gang til henne. Eller rett og slett sørge for at hun har en kjøkkenmaskin som har pastakvern som tilbehør…

Leave a Reply