Kylling i ovn – Mmmm!

January 22, 2013

Åh! Nye oppskrifter, nye kjøkkenremedier, ny inspirasjon, I love it! Denne oppskriften er en riktig liten godbit! Passer perfekt om du ønsker å sjarmere, imponere, og ikke minst – fokusere – på noe helt annet! For denne her krever lite forberedelse, og passer seg selv aldeles ypperlig! Så kan jo du gjøre noe annet? Kysse f.eks? Eller shoppe? Begge deler gir den samme gleden 🙂

anne_taintor_shopping

Men, altså kylling! Husmorens kylling! Jeg har bakt min i en form med lokk (om du vil vite hva slags eller ha informasjon om hvordan du får kjøpt den, send meg en mail), men dette er ikke nødvendig. Har du ikke en form med lokk (eller om du har den typen som er i leire som må vannes – use it!) så bruker du bare en ildfast form og legger over sølvfolie.

Husmorens kylling i ovn

Dette trenger du til 2 personer

  • 2 kyllingfileter
  • 1 stor rødbet
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 0,5 purre
  • 3 små gulerøtter
  • 2 dl olivenolje (jeg brukte olje tilsatt trøffler, men det er ikke nødvendig)
  • salt&pepper
  • frisk timian
  • litt smør
  • ris og evt saus (anbefaler i såfall bernaise)

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader.

Smør formen din med litt smør.

Del opp grønsakene dine i passe store biter og ha de i formen. Tørk av kyllingfiletene med kjøkkenpapir og fjern evt fett og legg disse oppå grønsakene. Hell over olivenoljen. Strø over salt og pepper og en liten neve med timianblader. På med lokket, evt folie, og inn i ovnen i en time.

kyllingiovn

kyllingiovn1

I mellomtiden koser du deg! Og koker litt ris eller lager en salat 🙂 Til denne er det ikke nødvendig med saus, for du får masse deilig kraft i formen du kan bruke. Men om du gjerne vil ha saus så anbefaler jeg bernaisesaus.

Når det er gått en time tar du formen ut av ovnen og lar den stå fem min med lokket på for å hvile.

Serveres rykende varmt med et stoort glass rødvin og et saftg kyss! 🙂

kyllingiovn3

kyllingiovn2

Håper dere ble fristet!

Husmoren

 

 

4 Comments to “Kylling i ovn – Mmmm!”

  1. Maja says:

    Det er gøy å følge med på bloggen din, Fanny! Takk for dagens middagstips, Jeg fikk lyst til å prøve den.

    En ting jeg savner på din blogg er en “neste” / “next” knapp nederst i hvert blogginnelgg slik at jeg enkelt kan bla meg nedover når jeg har lest et inlegg og har lyst å lese flere.

    Kan du ordne det?

  2. Husmoren says:

    Hei Maja! Så hyggelig du synes det, veldig glad for å kunne inspirere! Jupp, denne retten er en vinner 🙂
    Om du mener “forige-/neste-innlegg” så finnes det. Om du ser over kommentarfeltet her, men under selve innlegget så er det en tekst der det stå “Om feminisme, Gud og grig og fred og sånt…” Klikker du på den så kommer du til neste, og sånne er det under alle innleggene, en til det forige og en til det neste 🙂 Håper det var forklarende!

  3. Maja says:

    Se der ja, at jeg ikke har sett det… ja, ja det er vel også husmorens jobb å sørge for at noen må ha ting in med teskje!! *flau*

Leave a Reply